Project Blokje Om Twello

IJsseldal Wonen

Blokje Om

IJsseldal Wonen is in Twello 'een blokje om' gegaan. Vier woningen zijn gesloopt en binnen een paar weken is er een compleet nieuw huizenblok gebouwd. Blokje Om is een aanpak van bouwbedrijf Dura Vermeer voor het vernieuwen van woningen en buurten. De woningen zijn modern en energiezuinig. Door een eerdere fotoshoot ben ik bij het project betrokken geraakt en met mijn fotocamera mocht ik de bouw van dit bijzondere project in eigen dorp bijhouden. Op de fiets, fotocamera in de hand en onder het genot van de warme zomerzon. Beter kon ik het niet treffen! 

Tijdens de bouw wonen de bewoners tijdelijk in een ''wisselwoning''. 
Dit zijn wisselwoningen van IJsseldal Wonen die tijdelijk leeg zijn laten staan, om dit 'blokje om' mogelijk te maken.

De postbussen van de bewoners hingen aan de hekken. Super handig voor de praktische zaken! Gewoon je eigen post op je eigen adres. Het gave aan dit project is dat je binnen een aantal weken tijd van oude woning naar een nieuwe woning gaat. 

Tijdens de weken dat ik in deze straat mocht fotograferen ben ik naast de bouwvakkers en omwonenden ook de bewoners gaan leren kennen. Deze stonden regelmatig voor de hekken het verloop van de bouw te bekijken. Eén van de bewoners liet me enigszins geëmotioneerd het oude plaatje van zijn huisnummer zien die hij kreeg van een van de bouwvakkers. Voor iedereen was het spannend.